Alla rum behöver sin belysning

I våra hem så behöver alla rum sin belysning. Vissa rum kanske mer mysig belysning och i andra rum kanske mer kraftig arbetsbelysning. Det skiljer sig mellan ett garages belysning och belysningen i ett vardagsrum.

I vardagsrummet så kanske man vill ha flera olika belysningspunkter som gör att man kan varier sin belysning beroende på årstid och vilket humör man är på. Sedan så beror det på hur pass stort rummet är. Ju större rum desto mer belysning behövs. En mindre rum kräver mindre belysning.

Försök att hitta en medelväg och skapa den stämning som ni vill ha i rummet. Takbelysning kan vara rätt kraftig då den kanske bara används då rummet städas eller man letar efter något. Andra former av belysning kan skapa den stämning man är ute efter.

Överarbeta inte detta med belysning utan bestäm er hur ni vill ha det och skapa det rum som blir bäst för er. Läser man mycket så kanske man vill ha en golvlampa vid sin favoritfåtölj för att få bra sken vid läsning av en god bok. Sätt gärna dimmer på så mycket som möjligt så ni kan sänka eller höja er belysning efter behov.