Tips för en stilren inredning

Stilrent är på modet på många håll i Sverige idag, men det kan ibland vara en fin linje mellan att lyckas med en stilren inredning och att bara ha inrett minimalistiskt. Så vad är det man ska tänka på när man vill ha en snygg och stilren inredning?

Till att börja med kan man tänka på färgen. Ju fler färger desto mer ”upptagen” kan inredningen verka. Och medan vissa stilar verkligen firar starka färger i härliga samspel är det svårt att göra detta i en mer stilren inredning. Några av de färger som främjar denna stil inkluderar vit, svart och jordnära toner som grå, grön och beige.

Det är dock inget problem att blanda ljusa och mörka kulörer. Faktum är att de kan ge riktigt snygga kontraster. Som lite krydda kan man även lägga in en accentfärg i form av något litet som ett par röda soffkuddar eller liknande.

Tittar man sedan på former är det raka linjer som verkligen arbetar mot att ge ett stilrent intryck. Ett tips är att vända sig till designers som Bloomingville som förstår sig på hur man använder detta koncept effektivt och har många fina färgpassande exemplar.

För att undvika att inreda minimalistiskt är det ett bra tips att faktiskt satsa på detaljerna, men inte över möblera på ytor som bokhyllor, fönsterbrädor och sidobord. Att försöka skapa en röd tråd i detaljerna kan vara svårt, men man ser ganska snabbt när man lyckats.

Växter är kanske något man tror att man bör hålla sig borta från, men igen är det balansen som är den avgörande faktorn i slutändan. Som vi nämnde ovan är grönt en färg som helt klart kan fungera bra i denna typ av stil. Bladväxter är därför ett ofta använt inslag, men ju större växter man använder desto färre bör de vara för att inte rummet ska börja kännas som en djungel.