Hemmets belysning

Belysning är något som i princip måste finnas i varje hem, såväl stort som litet. Belysning i ett hem påverkar också hela atmosfären i ett hem, varför det finns all anledning att välja belysning med omsorg. Här nedan följer några tips vad gäller belysning på olika platser i ett hem.

Belysning i vardagsrum

Vardagsrummet är ofta det största rummet i ett hem och således också det som innehåller flest lampor eller annan form av belysning. Möjligheterna när det kommer till belysning i vardagsrummet är många, dels kan man ha traditionell belysning i form av golvlampor, bordslampor och liknande, dels kan man ha mer modern belysning i form av spotlights eller annan form av punktbelysning.

Ett bra tips kan vara att sätta in en dimmer i vardagsrummet för att kunna justera ljusnivån efter behov samt att placera lamporna i olika höjd för att få lite tjusiga effekter.

Belysning i köket

I köket är det alltid bra med ordentlig belysning eftersom köket är en plats där man ofta gör saker som kräver just mycket belysning, som att exempelvis laga mat.

Ett bra tips kan vara att satsa på en ordentlig taklampa som verkligen lyser upp köket, men även ett par mindre lampor ifall man vid något tillfälle vill ha lite mindre belysning.

Belysning i trädgården

När man talar om belysning i hemmet är det viktigt att inte glömma belysningen i trädgården. Numera finns det gott om olika typer av belysning som verkligen kan göra trädgården riktigt, riktigt vacker om kvällen och som även kan få trädgårdens växter och träd att framhävas på ett snyggt sätt.