Belysning i trädgården

Det brukar sägas att julen är ljusens högtid, men faktum är att du kan göra hela året till en ljushögtid. Antalet ljuskällor som kan användas i trädgården är naturligtvis enormt och det är bara din fantasi som sätter stopp för hur kreativ du kan vara med belysningen.

lampaOm du har en trädgård är det ett ypperligt tillfälle att sätta dit belysning och på så sätt få trädgårdens växter och träd att framhävas på ett snyggt sätt. Du kan använda dig av både elektrisk belysning och levande ljus, men se till att du är noga med säkerheten. Eftersom en trädgård under vissa säsonger kan bestå av fnöske och torra kvistar och grenar, som är lättantändligt, är det viktigt att hålla koll på säkerhetsanordningarna.

Om du föredrar elektrisk belysning behöver du inte leta länge innan du hittar ett stort utbud. Våra mörka nätter här i Sverige lämpar sig utmärkt för trädgårdsbelysning och det har återförsäljarna insett eftersom det här finns otaliga alternativ. Gardenhome är en butik som erbjuder ett stort utbud av trädgårdsbelysning. Din trädgårdsbelysning kan bland annat bestå av LED-slingor, solcellslampor och till och med lampor formade som flaggstänger. Allt detta hittar du hos Garden Home.

Ett sätt att använda sig av levande ljus i trädgården är att sätta upp hängande hållare, där du kan placera värmeljus. Det ger ett varmt, härligt sken som ger hela trädgården en mysig stämning. Om du exempelvis har en altan eller en balkong är det också ett utmärkt ställe att hänga upp hållare. Om du sätter upp flera stycken på din terrass kan du till och med använda dig fullt ut av levande ljus.