Tips på snygg belysning

En av de viktigaste sakerna i ett hem och som också har stor betydelse för hela hemmets atmosfär är belysningen, vilken kan ta sig en rad olika uttryck. Här kommer några tips på hur man kan gå tillväga för att lysa upp sitt hem på lite olika sätt.

Punktbelysning

Något som är väldigt populärt i dagsläget vad gäller belysning är så kallad punktbelysning, något som faktiskt passar bra i hemmets samtliga rum. Punktbelysning innebär att man har ett antal liknande ljuskällor istället för en enda lampa, som står på golvet eller hänger i taket.

En vanlig form av punktbelysning är till exempel spotlights som sätts på rad på väggen eller i taket. Ett bra tips kan vara att försöka integrera punktbelysningen med övrig inredning, något som ofta blir ganska snyggt.

Dimmer

En annan sak vad gäller belysning som också kan vara bra att ha är någon form av dimmer, vilket gör att man själv kan bestämma vilken ljusstyrka man vill ha på sin belysning. Framför allt i vardagsrummet, om man vill titta på TV, samt i sovrummet kan ett bra tips vara att sätta in en dimmer eller motsvarande.