Ljussättningstips för badrummet

Badrummet är ett rum där du bör vara extra noga med belysningen. Här kan du dra stor nytta av inte bara välplanerad arbetsbelysning, utan även stämningsbelysningen. Nedan kan du hitta några tips kring vad du bör tänka på när du ljussätter badrummet.

Arbetsbelysningen är något man i regel bör utgå från när man planerar belysningen i ett rum. När denna väl sitter på plats kam man sedan se vad som inte är tillräckligt upplyst. Och när man talar om arbetsbelysningen är det ju främst belysningen kring badrumsspegeln man menar.

Den optimala belysningen kring spegeln är faktiskt vid sidan av den. Eller rättare sagt vid vardera sida. Allt för många sätter upp belysningen ovanför spegeln. Och problemet med det är att ljuset kommer att kasta skuggor på nedre delen av ansiktet. Ibland får man därför vrida huvudet i obekväma vinklar bara för att försöka fånga upp ljuset.

När det kommer till resten av belysningen i rummet täcker man oftast det bra med takbelysningen. Infällda spottar är väldigt populärt och ger ett jämnt och fint ljus över hela rummet. Du kan man fördel sätta in en dimmer också om du är en av dem som gärna tar ett varmt bad för att slappna av lite nu och då. På så sätt får du även stämningsbelysningen på plats.