Att välja rätt belysning till bostad och fastighet

Att ha rätt ljus och belysning i en lokal eller i sitt eget hem är en viktig aspekt för trivsel och för funktion. Ljus kan hjälpa till att skapa allt från en produktiv miljö till mysbelysningen hemma i vardagsrummet.

Belysning på arbetsplatsen

Det är extra viktigt att ha bra belysning på arbetsplatsen. Att arbeta många timmar om dagen i ett rum med dålig belysning kan leda till överansträngning för ögonen och kan även innebära att de som arbetar måste sitta i obekväma positioner. Så belysning är även en ergonomisk fråga.

Under en lång tid så har man helt enkelt använt sig av lampor för att få till rätt belysning, men det utvecklas ständigt nya sätt att få en bra belysning i lokaler. Genom att ny teknologi ständigt utvecklas så dyker det upp nya innovationer inom belysning både för privatperson och företag för att få rätt belysning.

Naturligt solljus.

En sådan innovation är sättet som Parans ger kunder möjligheten att få in naturligt ljus i bostäder och fastigheter även där det inte finns några fönster. Genom att använda sig av den metoden så kan de få in naturligt solljus 20 meter in i en byggnad, så hur går det till?

Det första steget är att installera en mottagare på taket som absorberar solljus. Denna mottagare följer solen när den rör sig över himlen för att få så mycket ljus som möjligt. Solljuset transporteras sedan från mottagaren till den lokal eller de lokaler som behöver ha naturlig belysning med hjälp av fiberoptiska kablar. Detta gör att även lokaler som ligger långt från fönster kan få naturligt solljus. Ett mycket miljövänligt då solljus är allt som krävs för drift.