Roliga belysningsalternativ

Tack vare de små och energisnåla LED-lamporna går det idag att placera belysning på ställen som tidigare inte var möjligt. Nedan går vi igenom några olika exempel där LED-belysning har använts till stor effekt.

Bakom

Vill man hitta ett nytt och intressant sätt att belysa konst eller dekorationer så kan man installera LED-belysning bakom till exempel en tavla. Eller varför inte installera LED-lampor bakom bokstäver som stavar ett namnet på en person, aktivitet eller ort som du gillar lite extra? Bokstäver och siffror finns att köpa online, led-belysningen som man använder finns nu att köpa på de flesta byggvaruhandlar och inredningsbutiker. I videon ovan finns det instruktioner på hur man installerar lamporna.

Ett annat vanligt sätt att använda denna tekniken är bakom tv-apparater. På så sätt får man en behagligare tv-upplevelse utan att belysningen reflekteras på skärmen.

Under

De ovan nämnda LED-lamporna är dessutom perfekta att installera som en löpande remsa under till exempel möbler eller trappsteg. I trappen gör det att man alltid vet var man skall sätta fötterna oavsett hur mörkt det ananrs är i huset. För möbler så kan det istället ge en effekt av att möbeln ”svävar”.

I

För datorintresserade så finns det otroliga möjligheter att använda sig av LED i sin dator. Många datorlådor kan idag nämligen köpas med en genomskinlig sida så att man kan se alla komponenter i sin dator. Många har dessa har redan LED belysning i en eller annan form men genom att installera extra lyfter man datorn till nästa nivå.