Belysning och städning

shutterstock_256305604

Belysning och städning kanske vid första anblick inte vara värst relaterade till varandra, men detta kommer inom kort visa sig vara felaktigt. Belysning fyller många olika funktioner och detta råkar bara vara en extra funktion som kanske inte alla har tänkt på.

När man tänker sig hur professionella städare arbetar kan man tänka sig att det vore mycket jobbigare att städa på en allmänplats, som till exempel en skola, än att städa någons hem. I en skola rör sig betydligt mer folk och borde således vara betydligt smutsigare, eller hur? Saken är dock den att om man skulle ta och fråga några som arbetar med detta är faktiskt tvärtom.

Offentliga lokaler har betydligt mer utrymme för folk att röra sig, i ett hem är det möbler och andra saker överallt som måste flyttas på för att man ska kunna städa. Man flyttar, lyfter och sträcker sig för att komma åt alla olika ytor. Men kanske viktigast av allt är att en offentlig lokal nästan garanterat har riktigt bra allmänbelysning, vilket är speciellt viktigt på vinterhalvåret när man ofta kan behöva städa innan solen gått upp och efter den gått ned.

I ett privathem är detta dock inte alltid fallet. Företag som arbetar med detta måste ibland städa i hem som har otillräckligt belysning, vilket gör att smutsen inte syns på samma sätt. Detta är mest troligt något man själv skulle lägga märke till om man försökte städa där och sedan använde något som en ficklampa och gick igenom rummet efter man städat färdigt.

Kan man se till att ha bra allmänbelysning i alla rum kommer man därför säkerställa att städning kan utföras under bästa möjliga omständigheter. På så sätt kan man undvika att smuts byggs upp i hemmet utan att man märker det först långt efteråt.