Belys din fasad

Att satsa på utomhusbelysning kring huset är ett enkelt sätt att skapa de snyggaste omgivningarna i kvarteret! Lite extra belysning ger dessutom en hemtrevlig och trygg känsla, speciellt under vinterhalvåret när det är mörkt så många timmar på dygnet. Utomhusbelysning förenar både design och funktion, och ger utlopp för kreativiteten eftersom det finns så många olika fina sätt att ljusdekorera på idag. Utomhusbelysning fungerar utmärkt i såväl trädgården som på fasaden eller trädäcket.

Ett mycket trendigt val när det kommer till utomhusbelysning för hemmet är att belysa med fasadsiffror. Det ger ett medvetet och designat intryck men är dessutom toppen för förbipasserande som behöver lokalisera sig, t.ex. taxi, räddningstjänst och andra som inte är bekanta med området. Det finns fasadnummer i flera olika former och utföranden för att passa alla hus och fasader och kan enkelt tas bort vid om huset exempelvis behöver målas om i framtiden. En entré behöver vara ordentligt upplyst av flera olika skäl, och att använda designade husnummer som lyser upp är både effektfullt och vackert.

Att fästa ljusslingor i träd eller längs en mur är också fint, och ett enkelt sätt att lysa upp kring sitt hem. Fokusera på att montera utomhusbelysningen där det är mörkt och där belysningen kommer till sin rätt – till exempel underifrån eller i rabatterna. När du ska dekorera med belysning, så tänk till helhetsbilden när du planerar och kom ihåg att en lyckad belysning bygger på kontrasterna mellan ljuset och mörkret. Det är lätt att fastna i detaljer på nära håll, men tänk på att belysningen för det mesta betraktas från ett lite längre avstånd och bidrar till hela hemmets intryck. Har du en gång som leder fram till ytterdörren kan du med fördel lysa upp den med hjälp av exempelvis spotlights, men se till att inte blända grannen när du riktar belysningen. Lycka till!