Hav och vatten i inredningen

1558475-pier

Oavsett om man bor i lägenhet, i villa eller i radhus, kan man med relativt små medel prägla sitt hem med vilken känsla och touch man än önskar. Inspirationen till inredningen föds ofta ur det man har passion för, eller ur intressen som förgyller vardagen i övrigt. Vi som finns i Skandinavien har i långa tider varit beroende av havet och vattnet. Vi omges av det, njuter av det och vi lever av det.

Den marint inspirerade inredningen är närmast tidlös, och perfekt för den som vill ge sitt hem en stänk av hav och vatten. Den marina stilen passar vartenda rum i hemmet, och med detaljer såsom ankare, rep, snäckor med mera ger man interiören den känsla som hav och solglittrande vatten för med sig.

De marina inredningsdetaljerna domineras av färgerna blått, vitt och grått. Ofta ges också vissa detaljer en röd färgaccent för att skapa variation och spänning. Vill man inspireras av sjöfart och fartyg plockar man in mässingsdetaljer såsom en skeppsklocka eller andra föremål i mässing. De dominerande färgerna, färgklickarna med accenter och de övriga detaljerna passar dessutom ypperligt ihop med de träytor man ofta finner i skandinaviska hem.

Livet vid kusten inspirerar

New England-stilen är för många en kär inredningsstil. Den maritimt inspirerade stilen kombinerar detaljer med koppling till hav och vatten med mörka träslag och soffor i knarrande skinn. Längs med östkusten i norra USA där båtlivet är aktivt blomstrar inredningsstilen, men den passar alldeles utmärkt också i svenska hem.